Hirdetés

Hirdetés

Tévét kap a Nagy Generáció

2015.07.30. 18:10

Tévét kap a Nagy Generáció

A nagy múlttal bíró rockzenészek maguk között Nyugger TV-nek becézik az induló rockzenei csatornát. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hurrá! Lesz televíziója a Nagy Generációnak. A londonból induló Vintage TV ősz elején indul el Magyarországon. Hiánypótló csatorna lesz, mivel az 1940 és 1955 között született hazai zenészeknek már évek óta nincs rendszeres televíziós szereplési lehetőségük. Néha a Muzsika TV-ben ugyan feltűnik egy-egy banda, akik haknival alázzák saját nimbuszukat. De emlékezhetünk, midőn néhány éve Katona Klárit valósággal elhajtotta az egyik hazai zenecsatorna, mondván a 14-49-es korcsoport egyáltalán nem kíváncsi rá.

Olvasva a hazai zenészek Facebook-oldalát, nagy várakozással tekintek a temetikus csatorna elé. A nagy múlttal bíró rockzenészek maguk között egyébiránt Nyugger TV-nek becézik. Merthogy tény: a hazai rockzenészek is méltatlan körülmények között élik hétköznapi életüket. Kevés médiafelület, kevés fellépés.

Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy szép nézettséget produkálhat az új médium. Elég, ha az előzetesen kiszivárogtatott portréműsorokat nézzük. Olyan zenészekkel forgattak már, mint Papp Gyula (Skorpió, Mini, Dinamit) Török Ádám, Benkő László, Vikidál Gyula, Takáts Tamás, Kalapács József vagy Varga Miklós.  

Biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz  az új produkció, mert a rock örök és elpusztíthatatlan. És ez még akkor is így van, ha már rég elpusztították.

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még