Hirdetés

Hirdetés

A meghívott halál

2016.01.11. 15:49

A meghívott halál

Most Európa múlik pontosan.

Hirdetés

Az európai közvélemény – és most nem foglalkozunk az agyhalottakkal – még most sem tért magához a Kölnben (Hamburgban és Stuttgartban) történtek után, amikor is Merkel szelficimborái hordákba verődve, tomboló tesztoszteron-véglényként a szilveszter éjszakáját ünneplés helyett – végülis a muszlim csürhe kibélelt pajtát kapott a német államtól – nők szexuális zaklatására, vandálkodásra és lopásra használta fel.

Mint tudjuk, a döbbenet akkor sokkolt leginkább, amikor kiderült, hogy a német sajtó napokon keresztül hallgatott az egészről, s ennek több oka is van. A népes csoportokban felbátorodó bűnözők ugyanis a szemtanúk szerint „észak-afrikai, arab kinézetűek” voltak. Leírni azt egy német újságban, hogy egy embernek van származására utaló kinézete – ez ugyebár a honi sajtóban is tilos - manapság már önmagában is ritkaságnak számít, ráadásul a média úgy fél az országba érkező migránsok és bűncselekmények párhuzamba állításától, mint a tűztől; nem mellesleg az újságírás a Rajna mentén Hitler és Honecker idején sem volt ilyen mértékben ellenőrzött.

Ráadásul nem egyedi esetekről van szó; már több száz be – és feljelentés érkezett, és nemcsak nőket zaklattak; a kölni dóm előtt készült felvételeken világosan látszik, hogy a megvadult banda senki sem kímélt: a tömegbe dobálták a petárdákat és a tűzijátékokat, óriási káoszt okozva az ünneplők között.

Azóta idő előtt nyugdíjazták a kölni rendőrfőkapitányt, pedig az csak kancellárasszony instrukciónak megfelelően járt el, amikor nem vetett be nagyobb rendőri erőt, sőt az előállított támadókat már el is engedték. Persze tudnak ők, ha akarnak; a randalírozó migránsok tátott szájjal nézése után hétvégén már megregulázták a német hazafiakat; a szombati demonstráción a rendőrök vízágyút és paprikasprayt vetettek be, miután a tüntetők megdobálták a rendőröket petárdákkal és sörösüvegekkel, amit jogállamban csak a betolakodóknak szabad, nekik akár vérlázító előzmények nélkül is.

De megállíthatatlanul zajlik az önfelszámolás Svédországban is, ahol az erőszakos – különösen a nők elleni – bűncselekményeket 90 százalékban nem svédek követik el. Csak néhány példa a felemelt karokkal történő megadásra. Az egyik svéd középiskolában az igazgató váratlanul gyűlést hívott össze, Hogyan kezeljük az újonnan érkezett gyerekeket? címmel. A gimnáziumba ugyanis új diákok érkeztek, akik láthatóan a húszas éveik végén jártak (néhány meglett harmincas is akadt köztük), ám a papírok szerint ők egytől egyig az úgynevezett „kísérő nélkül érkező kiskorú migráns” kategóriájába voltak besorolva. Okmányokkal nem rendelkeztek, és jellemzően január 1-én születtek – nyilván mindez teljesen független attól a ténytől, hogy a kiskorúak (különösen, ha szülők nélkül érkeznek) könnyebben kapnak menekültstátuszt.

És van még egy dolog, ami fontos: a svéd bevándorlásügyi minisztérium tetemes összeggel jutalmazza azokat az önkormányzatokat, amelyek ezeket a „gyerekeket” befogadják és iskolapadba ültetik. A térítés javát az önkormányzatok lefölözik, hogy más tevékenységben jelentkezett hiányt pótoljanak, a „kisdiákot” pedig rálőcsölik az iskolára. Kimondva- kimondatlanul azt kérve a pedagógusoktól, kezeljék úgy az ivarérett férfiakat, mintha azok pattanásos kamaszok lennének. Közvetlenül az ünnepek után (!) pedig az állami tévé híradójában közleményben jelentették be, hogy a svéd pénzügyminiszter csökkenti a fogyatékosok és mozgássérültek támogatását, mert sokba kerülnek a bevándorlók.

Igen jól hallották: a leginkább rászorulóktól vonják meg az erőforrásokat, mert kellenek a migránsoknak. Megtehetik, mert a fogyatékosokért egyetlen antirasszista agyhalott sem tüntet. Göteborgban egy önkormányzati képviselő arról beszélt: a svédeknek meg kellene nyitniuk az otthonaikat a bevándorlók előtt (arra nem tért ki, hogy ő maga eddig hány embert szállásolt el). Halmstad megyében egy ügyintéző azt javasolta: az állam használjon ki egy eddig nem alkalmazott paragrafust az ingatlanelkobzásról és einstandolja az emberek nyaralóját a migránsok elszállásolására.

A javaslatot – egyelőre – elvetették, ugyanakkor a lapok egyre több olyan esetről számolnak be, amikor a svéd lakásbérlőknek főbérlőik átnyújtják az elbocsájtó, kellemetlen üzenetet. Az indok pedig pofonegyszerű: a bevándorlásügyi minisztérium magasabb térítéssel kecsegtet. Az egyik főbérlő a helyi televízióban nem is titkolta: míg svéd bérlőitől évi 295 ezer koronát szedett be, a bevándorlásügyi minisztérium 10,3 millió koronát ajánlott fel, hogy abban az ingatlanban, ahol eddig tizenkét svéd bérlő lakott, 144 migránsnak teremtsen helyet.

Innen Kelet-Európából úgy tűnik: ennyi pénzért könnyű a migránsokat szeretni. A fősodratú sajtóban ezekkel a kérdésekkel nem foglalkoznak. A sajtónak az a része, amely utánamegy a számoknak, hamar megkapja a rasszista jelzőt. Így múlik el Európa dicsősége mondhatnák, de nem mondjuk, mert az már elmúlt. Most Európa múlik pontosan, petárdák és tűzijátékok közepette.

Szalmási Nimród

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még