A meghívott halál

2016.01.11. 15:49

A meghívott halál

Most Európa múlik pontosan.

Hirdetés

Hirdetés

Az európai közvélemény – és most nem foglalkozunk az agyhalottakkal – még most sem tért magához a Kölnben (Hamburgban és Stuttgartban) történtek után, amikor is Merkel szelficimborái hordákba verődve, tomboló tesztoszteron-véglényként a szilveszter éjszakáját ünneplés helyett – végülis a muszlim csürhe kibélelt pajtát kapott a német államtól – nők szexuális zaklatására, vandálkodásra és lopásra használta fel.

Mint tudjuk, a döbbenet akkor sokkolt leginkább, amikor kiderült, hogy a német sajtó napokon keresztül hallgatott az egészről, s ennek több oka is van. A népes csoportokban felbátorodó bűnözők ugyanis a szemtanúk szerint „észak-afrikai, arab kinézetűek” voltak. Leírni azt egy német újságban, hogy egy embernek van származására utaló kinézete – ez ugyebár a honi sajtóban is tilos - manapság már önmagában is ritkaságnak számít, ráadásul a média úgy fél az országba érkező migránsok és bűncselekmények párhuzamba állításától, mint a tűztől; nem mellesleg az újságírás a Rajna mentén Hitler és Honecker idején sem volt ilyen mértékben ellenőrzött.

Ráadásul nem egyedi esetekről van szó; már több száz be – és feljelentés érkezett, és nemcsak nőket zaklattak; a kölni dóm előtt készült felvételeken világosan látszik, hogy a megvadult banda senki sem kímélt: a tömegbe dobálták a petárdákat és a tűzijátékokat, óriási káoszt okozva az ünneplők között.

Azóta idő előtt nyugdíjazták a kölni rendőrfőkapitányt, pedig az csak kancellárasszony instrukciónak megfelelően járt el, amikor nem vetett be nagyobb rendőri erőt, sőt az előállított támadókat már el is engedték. Persze tudnak ők, ha akarnak; a randalírozó migránsok tátott szájjal nézése után hétvégén már megregulázták a német hazafiakat; a szombati demonstráción a rendőrök vízágyút és paprikasprayt vetettek be, miután a tüntetők megdobálták a rendőröket petárdákkal és sörösüvegekkel, amit jogállamban csak a betolakodóknak szabad, nekik akár vérlázító előzmények nélkül is.

De megállíthatatlanul zajlik az önfelszámolás Svédországban is, ahol az erőszakos – különösen a nők elleni – bűncselekményeket 90 százalékban nem svédek követik el. Csak néhány példa a felemelt karokkal történő megadásra. Az egyik svéd középiskolában az igazgató váratlanul gyűlést hívott össze, Hogyan kezeljük az újonnan érkezett gyerekeket? címmel. A gimnáziumba ugyanis új diákok érkeztek, akik láthatóan a húszas éveik végén jártak (néhány meglett harmincas is akadt köztük), ám a papírok szerint ők egytől egyig az úgynevezett „kísérő nélkül érkező kiskorú migráns” kategóriájába voltak besorolva. Okmányokkal nem rendelkeztek, és jellemzően január 1-én születtek – nyilván mindez teljesen független attól a ténytől, hogy a kiskorúak (különösen, ha szülők nélkül érkeznek) könnyebben kapnak menekültstátuszt.

És van még egy dolog, ami fontos: a svéd bevándorlásügyi minisztérium tetemes összeggel jutalmazza azokat az önkormányzatokat, amelyek ezeket a „gyerekeket” befogadják és iskolapadba ültetik. A térítés javát az önkormányzatok lefölözik, hogy más tevékenységben jelentkezett hiányt pótoljanak, a „kisdiákot” pedig rálőcsölik az iskolára. Kimondva- kimondatlanul azt kérve a pedagógusoktól, kezeljék úgy az ivarérett férfiakat, mintha azok pattanásos kamaszok lennének. Közvetlenül az ünnepek után (!) pedig az állami tévé híradójában közleményben jelentették be, hogy a svéd pénzügyminiszter csökkenti a fogyatékosok és mozgássérültek támogatását, mert sokba kerülnek a bevándorlók.

Igen jól hallották: a leginkább rászorulóktól vonják meg az erőforrásokat, mert kellenek a migránsoknak. Megtehetik, mert a fogyatékosokért egyetlen antirasszista agyhalott sem tüntet. Göteborgban egy önkormányzati képviselő arról beszélt: a svédeknek meg kellene nyitniuk az otthonaikat a bevándorlók előtt (arra nem tért ki, hogy ő maga eddig hány embert szállásolt el). Halmstad megyében egy ügyintéző azt javasolta: az állam használjon ki egy eddig nem alkalmazott paragrafust az ingatlanelkobzásról és einstandolja az emberek nyaralóját a migránsok elszállásolására.

A javaslatot – egyelőre – elvetették, ugyanakkor a lapok egyre több olyan esetről számolnak be, amikor a svéd lakásbérlőknek főbérlőik átnyújtják az elbocsájtó, kellemetlen üzenetet. Az indok pedig pofonegyszerű: a bevándorlásügyi minisztérium magasabb térítéssel kecsegtet. Az egyik főbérlő a helyi televízióban nem is titkolta: míg svéd bérlőitől évi 295 ezer koronát szedett be, a bevándorlásügyi minisztérium 10,3 millió koronát ajánlott fel, hogy abban az ingatlanban, ahol eddig tizenkét svéd bérlő lakott, 144 migránsnak teremtsen helyet.

Innen Kelet-Európából úgy tűnik: ennyi pénzért könnyű a migránsokat szeretni. A fősodratú sajtóban ezekkel a kérdésekkel nem foglalkoznak. A sajtónak az a része, amely utánamegy a számoknak, hamar megkapja a rasszista jelzőt. Így múlik el Európa dicsősége mondhatnák, de nem mondjuk, mert az már elmúlt. Most Európa múlik pontosan, petárdák és tűzijátékok közepette.

Szalmási Nimród

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Ajánljuk még