Hirdetés

Hirdetés

Habony Árpád szerintem nem létezik!

2015.04.29. 17:43

Habony Árpád szerintem nem létezik!

Habony, a balladai homály. Legenda lett az elviselhetetlenül szűk nadrágjaiban, drága női táskáival.

Hirdetés

Kezdjük talán azza, mit is tud egy átlag magyar Habony Árpádról. Állítólag  Budapesten született 1968 január 1-jén. Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója. Vállalkozó. Magyarország 4. legbefolyásosabb személye a Befolyás-barométer 2014-es adatai szerint. Televíziós interjút 2001-ben adott mint koronaőr. A magyar millenniumi ünnepségsorozat nyitányaként, 2000. január 1-jén, koronagondnokként ő helyezte el a Parlamentbe átszállított Szent Koronát a kupolateremben kialakított különleges vitrinben. Ekkor restaurátorként tevékenykedett. 2001-ben muzeológusként dolgozott a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöki tanácsadójaként, majd a hivatal tanácsadójaként részt vett a Sándor-palota felújítási munkálataiban is. A Facebookon 288-an kedvelik.

Nem lennék meglepődve, ha Habony Árpád nem is létezne. Mióta Andy Kaufman kitalálta Tony Clifton karakterét, tudhatjuk, a médiában bármi előfordulhat. Érdekes, hogy Cliftont álruhában és maszkban maga Kaufman személyesítette meg.  Azóta döbbenetes mértékben fejlődött a technika, a hoax elhelyezésének tudománya.

Az, hogy Habony nincs is, épp Habony (már ha létezik) igyekszik lebegtetni. Feltűnik ugyan néhány fotón, mint annak idején Forrest Gump, ám igazi tévés interjút csak 2001-ben adott. Mint koronaőr. Habony, a balladai homály. Legenda lett az elviselhetetlenűl szűk nadrágjaiban, drága női táskáival. A közelmúltban Miskolcon maga Orbán Viktor sem beszélt egyértelműen Árpádról, és azóta, ha úgy tetszik, még nagyobb hype övezi.

Én a Vajna helyében filmet forgatnék Habony Árpádról, mert jelenleg ő a legnagyobb rejtély Magyarországon. Ha nem létezik, lerántanám a leplet, hogy ki és miért találta ki, ha meg valós személy, miért titokzatoskodik, mint egy 007-es ügynök?

Szakács Béla

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még