Itt az alkalmazás, ami blokkolja a Windows 10-re frissítést

2016.03.30. 14:00

Itt az alkalmazás, ami blokkolja a Windows 10-re frissítést

Eltüntethetjük az agresszív ajánlkozást.

Hirdetés

Hirdetés

Egy egyszerű és ingyenesen letölthető alkalmazás megakadályozza a Microsoftot abban, hogy a felhasználó belegyezése nélkül frissítse a számítógépet.

Aki Windows-felhasználó, és még nem az operációs rendszer 10-es verziója van a gépén, állandóan kapja a képernyő jobb alsó sarkába az ajánlást, hogy frissítsen a legújabb változatra. A szinte agresszívnek is nevezhető ajánlkozás mellett a Windows 10 kapcsán egyéb ellenérvek is felmerültek, amiről korábban mi is írtunk: például, hogy a program kémkedik a felhasználója után vagy, hogy kéretlen reklámokat jelenít meg a zárolt képernyőkön. Sőt a tapasztalatok szerint annyira szeretne a Windows 10 letöltődni a (jogtiszta) gépekre, hogy számos felhasználónak akkor is a PC-re zúdítja a rendszer, ha nem adott rá engedélyt.

Soha többé Windows 10

Az új, ingyenes segédprogram, a beszédes nevű Never 10 megbénítja a Microsoft frissítést, mivel automatikusan blokkol minden rendszerletöltési kísérletet. A felhasználók termászetesen meggondolhatják magukat, s idővel engedélyezhetik az letöltést. 

A Steve Gibson által fejlesztett megoldás innen letölthető.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés