Magyarok nyerték meg a NASA pályázatát

2016.03.07. 14:34

Magyarok nyerték meg a NASA pályázatát

17 millióan pályáztak.

Hirdetés

Hirdetés

Két fiatal magyar programozó megnyerte az amerikai űrkutatási hivatal egyik, a Robonauta–2 köré épülő pályázatát modellezés kategóriában. A testvérpár, a 21 éves Szatmári Balázs és a 17 éves Szatmári Gergő nemrégiben kapta meg munkájáért az elismerő oklevelet, amelyet a NASA egyik vezetője személyesen írt alá. 

A NASA még 2015 augusztusában, ausztrál közvetítőn keresztül írt ki pályázatot, ami 17 millió szakmabeli felhasználóhoz jutott el, ők pályáztak is. A pályázat kiírása szerint a Robonauta–2 szimulációba kerestek külső, és egyben az adott területhez hozzáértő embereket, hogy a szimulációban használt robotnak elkészítsék környezetét, illetve használati eszközeit. 

Fotó: NASA

A sikeres projektért olyan háromdimenziós modelleket kell elkészíteni és bevinni a szimulációba, amelyek külleme és mérete ugyanakkora, mint a valóságban, ez a realisztikusság és a méretpontosság.  A sikeresen elvégzett munkáért elismerő bizonyítványt kaptak, amit Steven N. Rader a NASA innovációs központjának igazgatóhelyettese személyesen is aláírt.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés