Okostévéje van? Jobb lesz vigyázni!

2016.02.15. 10:56

Okostévéje van? Jobb lesz vigyázni!

Minket is figyelhetnek rajta keresztül.

Hirdetés

Hirdetés

Az okoseszközök komoly veszélyeknek vannak kitéve az internet használata miatt, és ezt érdemes szem előtt tartani. Amióta a televíziókba számítógép került, azok ugyanúgy feltörhetők, mint egy telefon. Magyarországon öt évvel ezelőtt jelent meg az első okostévé. A hagyományos készülékhez képest jóval többet tudnak, és ezzel nagyobb felhasználói élményt nyújtanak.

Saját alkalmazásokkal bővíthető operációs rendszerük van, elérhetők velük a különféle videómegosztó oldalak, csatlakoznak az otthoni internethez, és azon keresztül további alkalmazások tölthetők rá, illetve böngészni is lehet velük a világhálón. Sokan azért kedvelik, mert rengeteg filmet könnyen elérhetnek. 

Miközben azonban az okostévén a kedvenc műsorunkat nézzük, bennünket is figyelhetnek a készüléken keresztül, hiszen beépített mikrofonok és kamerák vannak benne, és rá vannak kötve a belső internetes hálózatunkra. Ha a tévénket hackertámadás éri, nem csak nézhetnek és lehallgathatnak minket távolról, hanem akár a számítógépen történő kommunikációnkat is használhatják, elolvashatják a leveleinket, hozzáférhetnek a bankkártya adatainkhoz.

Az átlagember ez ellen nem tud védekezni, ezt a gyártóknak kellene megtenniük, viszont manapság még nem mindenki ügyel arra, hogy biztonságos legyen a terméke.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés