Hirdetés

Hirdetés

Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb fesztiválja következik

2015.08.01. 08:30

Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb fesztiválja következik

Kertekben rendeznek minden programot: ez a Bor, mámor,... Bénye.

Hirdetés

Tokaji borok, zempléni ízek, dzsessz, népzene, világzene – az erdőbényei kertekben idén hetedik alkalommal rendezik meg a Bor, mámor… Bénye fesztivált. Augusztus 14. és 16. között kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus séták, előadások és rengeteg érdekes program várja a borbarátokat, családokat és kikapcsolódni vágyókat.

A Bor, mámor, Bénye sajátos hangulatát éppen annak köszönheti, hogy itt a koncerteknek és az éttermeknek is az erdőbényei borászatok kertjei adnak otthont, a borászatok a fesztivál helyszínei. A páratlan erdőbényei táj, az ódon kőfalak, a terebélyes fák, a szépen megmunkált fahordók és a csili-vili, modern acéltartályok pedig a díszletek. A fesztivál idején a falut körbejárva a kertekben a hazai jazz, népzene és világzene kiváló előadóival találkozhatunk, kötetlen, családias légkörben. A fesztivál célja és különlegessége évek óta az is, hogy kevésbé közismert, de minőségi zenét játszó előadóknak is fellépési lehetőséget ad. A zene mellett pedig egyre fontosabb szerep jut a kiállításoknak, író-olvasó találkozóknak és gyerekprogramoknak. 

Résztvevők és programok:

Tokaji borok: Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Budaházy-Fekete Kúria, Csite, Gigerli Borbár és Bisztro, Gordius Pince, Illés Pince, Karádi-Berger Borászat, Olze Borászat, Préselő Borház, Vayi Borászat

Zempléni ízek: Anyukám mondta, Sárga Borház Vendéglő, Gróf Degenfeld Kastélyszálló étterme, Gigerli Borbár és Bistro, Dűlő étterem, Szimplakert, Magita Étterem, Rókabérc Vadászház

A kerti zöldfűszerek közül idén kiemelt szerepet kap a kakukkfű. Ez az erdőbénye határában is termő fűszernövény nem csak a fehérborokhoz illő ételeket teszi ízletesebbé, de teaként, gyógynövényként is sokoldalúan használható.  Az idei fesztivál konyháit arra kértük, hogy egy-egy fogást ízesítsenek kakukkfűvel.

Koncertek

Alternatív: Frekin Disco, Blue Motel,  SeTamás, Petruska András, Vanmo’ csello
Dzsessz: Váczi Eszter, Jónás Vera, Kardos-Vázsonyi duó, Szatmári Juli és barátai, Tóth Viktor, Vikukel Dániel
Komolyzene: Barnabás fuvolaquintett
Népzene: Csángó Duó, Kiss Gy. László és tárogatós zenekara 
Világzene: Maszkura és a tücsökraj, Ethnofil, Meszecsinka, Bújdosó Trió, Butterfly Effect
DJ: NaiRobi

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés