Hirdetés

Hirdetés

Ezen a településen mostantól tilos káromkodni

2015.08.12. 10:51

Ezen a településen mostantól tilos káromkodni

Új attrakcióval vár a Szamosi Élménytér.

Hirdetés

Vízre került a Szamosi Élménytér régi-új úszómalma a Holt-Szamoson, Géberjénben, a Jékey Kúria mellett. Az úszómalom a Szamosi Élménytér egyik kiemelkedő turisztikai attrakciója, amely egy régi hagyományt szeretne feleleveníteni és megismertetni a látogatókkal.

A malmokban káromkodni is súlyos vétek volt

A malmok annak idején fontos társadalmi szerepet is betöltöttek. Hosszú időn keresztül asilumok (jelentése: menedék, menhely) voltak, ugyanolyan menedékhelyül szolgáltak, mint a templomok. A malmok épületében lopni, káromkodni, szeszes italt tartani, duhajkodni súlyos vétek volt. A vízimalmok nagy részét a folyók szabályozása és a töltésrendszer kiépítése miatt bontották el.

A Szamosi Élménytér öt szatmári település összefogásában valósul meg

Az úszómalom működését egyszerre harminc látogató tekintheti meg, a malomházban az őrlőszerkezetet is szemügyre veheti. A géberjéni úszómalom mellett a Szamosi Élménytér még számos különleges attrakcióval várja a turistákat. Géberjénben megépült Shrek mocsártanyája, a közeli dzsungelgyümölcsös a látogatók szüretelésére vár, a négy évszakos korcsolyapályán télen-nyáron hódolhat jeges szenvedélyének a látogató, ha pedig megszomjazik-megéhezik, Tunyogmatolcson Petőfi Sándorral koccinthat a Kurta Kocsmában, Győrteleken pedig frissen sült keszegre adhatja le megrendelését. A Szamosi Élménytér öt szatmári település összefogásában valósul meg, a csaknem 20 kilométeres Holt-Szamos mentén.

Bővebb információk a Szamosi Élménytér Facebook-oldalán.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés