Hirdetés

Hirdetés

Minden korosztályt vár a Kutatók Éjszakája!

2015.09.21. 11:42

Minden korosztályt vár a Kutatók Éjszakája!

Programkavalkáddal készül a Nyíregyházi Főiskola.

Hirdetés

A Nyíregyházi Főiskola több tucat helyszínen több mint 30 programmal, köztük érdekes előadásokkal, látványos kísérletekkel, laborbemutatókkal várja az érdeklődőket szeptember 25-én (pénteken) a Kutatók Éjszakája országos programsorozat helyi rendezvényén.

A Kutatók Éjszakája programjain minden érdeklődő személyesen találkozhat a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében. Ez nem az unalmas előadások estéje, ezek a programok a kutatókat és életpályájukat, a tudományos módszereket és eredményeket a laikusok számára is érthető és élvezhető formában, interaktív módon, néhol játékos formában mutatják be az érdeklődőknek. A már kilencedik esztendeje megrendezett országos programsorozat méltán népszerű a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében is.

Minden korosztályt várnak a főiskolán

A Kutatók Éjszakája 2015-ös programjai a Nyíregyházi Főiskolán minden korosztály számára tartogat érdekességet. Idén is lesznek természettudományos kísérletek, bepillantást nyerhetünk a vonuló madarak kutatásába, illetve megtudhatjuk, hogy a klímaváltozás milyen hatással van az erdőkre, s viszont: az erdők milyen hatást gyakorolnak a klímára. Megismerkedhetünk a robottechnikával, vagy kipróbálhatjuk a repülőgép szimulátort, tesztelhetjük magunkat, hogy tudunk-e tíz ujjal gépírni, tárt kapukkal vár bennünket a botanikus kert, illetve jó idő esetén a Holdat krátereit is kémlelhetjük egy távcsővel.

A részvétel ingyenes!

Részletes programok IDE kattintva!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés