Hirdetés

Hirdetés

Újra kopognak a paták a nyíregyházi flaszteren

2015.08.11. 15:01

Újra kopognak a paták a nyíregyházi flaszteren

Indul a XIV. Huszártalálkozó Nyíregyházán.

Hirdetés

Közel negyven lovas és számos hagyományőrző egyesület vesz részt augusztus 22-én és 23-án a XIV. Nyíregyházi Huszártalálkozón. Az 1991-ben induló összejövetel célja az, hogy bemutassa az utókornak a magyar huszárság  mintegy fél évezredes történetét. A katonák páratlan években a szabolcsi megyeszékhelyen, páros években pedig Sárváron gyűlnek össze. 

Az esemény megnyitója koszorúzással kezdődik az Országzászló téri lovas szobornál, melyen közreműködik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekara. Ezt követően bevonul a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség huszárbandériuma, majd elindul a gyalogszakasz és lovasokból álló huszárdandár díszmenete.

Technikai bemutatók, színes programok

A Sósótói Múzeumfaluban idén is számos programokkal várják az érdeklődőket. Lehetőség lesz felülni a huszárok lovára, kipróbálni a fegyverüket és megismerni egykori hétköznapjaikat. Lesznek tűzoltási-és mentési gyakorlatok, rendőrkutya bemutatók, illetve lehetőséget adnak a bátrabb jelentkezőknek arra, hogy megmérettessék magukat a lovaglás és vívás terén. 

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés