Hirdetés

Zúzoslé Fesztivál Tiszavasváriban

2015.09.16. 09:29

Ezt kóstolja meg!

Hirdetés

Hirdetés

Csipetnyi Büdszentmihály címmel kulturális és gasztronómiai kalandozásra invitálja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriba. A szeptember 26-i rendezvényen zúzosléfőző fesztivál, pálinkapiknik és színvonalas színpadi produkciók várják a helyieket és a városba látogató turistákat. A településen immár harmadik alkalommal rendezik meg az úgynevezett zúzosléfőző versenyt. Na, de mi is az a zúzos leves?

A tyúkhúsleveshez leginkább hasonlítható különleges leves az egyedi fűszerezés mellett húst, zöldségeket, zúzát, májat, pirított eperlevelet, rizst is tartalmaz, amelytől íze és állaga is igazán egyedi és különleges. Az ételt a helyi múzeum néprajzi gyűjtése alapján leginkább a paraszti lakodalmak és családi eseményekkor került az ünnepi asztalra.

Büdszentmihály – ami ma Tiszavasvári – egyedülálló népi ételét ma is gyakran tálalják a lagzikban. A gasztronómiai ínyencségek mellett a színpadon egymást váltják majd a fellépők. A nagyszínpadon fellép többek között a Agyagbanda, a Ciráda Zenekar, valamint Ferenczi György és a Rackajam. A Nyíri Mezőség Múzeuma által szervezett rendezvényen kiállítások, kézműves vásár, csergető verseny, népi játszóház várja a kicsiket és nagyokat szeptember 26-án szombaton.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés