Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dr. Laláék visszatértek Nyírbátorba

| 2019. 12. 15. | 11:10:00
Állami gondozásban élőket ajándékozott meg a bohócdoktorokkal kiegészült debreceni orvoscsapat.
Dr. Laláék visszatértek Nyírbátorba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éve óta nem múlik el december úgy, hogy ne tűnne fel a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) Dr. Laláékkal együtt Kislétán, Nyírbátorban és Nyírbogdányban. Az orvoscsapat tagjai számos katasztrófahelyszínen bizonyítottak már Pakisztántól Haitin át Indonéziáig (földrengések, szökőár, ciklon stb.), mellette pedig régóta végzik hazai vállalásaikat: adományokat visznek, szűrővizsgálatokat végeznek állami gondozott gyerekek és a szegényebbek (tanyán, kertségekben élők) körében. 

December 14-én visszatértek a kislétai ápoló és gondozó otthonba, ahol 220 súlyosan, halmozottan sérült gyermek és felnőtt él. Majd felkeresték a már említett két gyermekotthont is, összesen mintegy 800 kilogramm élelmiszert, ruhát szétosztva közöttük.

Az orvoscsoportot ilyenkor rendszeresen elkísérik a gyerekek kedvencei, a bohócdokik (vagyis a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány képviselői). Csapatukat a csipkelődő kedvű, de aranyszívű Balogh László (Dr. Lala) vezeti, aki még 1984-ben tűnt fel a Magyar Televízió Cigánykerék című műsorában. 

A Mikulás és a krampusza által szétosztott sok-sok ajándék csokoládé, édesség mellé ezúttal gitárzene, dal is járt a debreceni Udvarhelyi Judit jóvoltából. 

A DEKOM nem áll le, a következő hétvégén Debrecen környékén tűnnek majd fel, olyan helyeken, ahol az év végén különösen jól jön egy kis váratlan gondoskodás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés