Hirdetés

Vészmegoldás: buszok szállítják a migránsokat a határig

2015.09.05. 08:11

Vészmegoldás: buszok szállítják a migránsokat a határig

Ausztria nyilatkozott, hogy beengedi őket.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány tegnap úgy döntött, hogy a szeptember 4-én, Keleti Pályaudvarról elindult migráns tömeget, amely az M1 autópályán halad Ausztria felé, busszal szállítja el a határig.

Egy migránsokkal megtelt busz már elindult az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójától - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója szombatra virradóra nem sokkal 1 óra előtt. Az MTI tudósítójának a helyszínen lévő önkéntesek elmondták: egyelőre a migránsok csak egy buszt engedtek el. Megvárják, hogy az a határra érjen és visszajelezzen nekik, hogy valóban nem táborba, hanem Hegyeshalomra viszik a migránsokat.

A Keletinél is egyre többen felszállnak a buszokra

Korábban az M1 aktuális csatorna tudósítója egy önkéntes szervezet munkatársára hivatkozva azt mondta: a zsámbéki lehajtóhoz harminc darab ötven férőhelyes busszal viszik el a migránsokat. Közben a fővárosi Keleti pályaudvarnál is többen elkezdtek felszállni az értük küldött buszokra. Először csak férfiak szálltak fel a járművekre. Korábban ugyanis a magyar-román labdarugó-mérkőzés alatt randalírozóktól tartottak, ezért a nőket és a gyermekeket leküldték az aluljáróba. Itt atrocitás nem történt, miután a rendőrség korábban a Kerepesi utat is lezárta.

Felajánlják a határig szállítást

A Keleti pályaudvaron lévő tranzitzónában egyre többen kezdtek el pakolni - hangzott el az M1 aktuális csatornán. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek esti rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette: a központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán buszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Jelezte azt is, hogy a buszos szállítás nem jelenti automatikusan, hogy a bevándorlók elhagyhatják az országot.

Ausztria beengedi őket

Szombatra virradó éjszaka Werner Faymann osztrák kancellár bejelentette: Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező menekülteket. Ausztria és Németország megengedi, hogy a migránsok az országukba utazzanak - tájékoztatta a kancellár Orbán Viktor miniszterelnököt pénteken késő este telefonon, Angela Merkel német kancellárral való egyeztetés után. Faymann kijelentette: egyébiránt elvárják, hogy Magyarország teljesítse az európai kötelezettségeit, beleértve a dublini egyezményt is.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés