Tirpák őseink is repetáznának a nyíregyházi fesztiválon
Nem állítanánk, hogy az időjárás kegyes volt a hétvégi szabadtéri programokhoz. Szeptember 18-án reggel még szépen sütött a nap, aztán váratlanul szakadni kezdett az eső, ami persze éppen nem jött jókor azoknak, akik Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumbaluban már lázasan készültek arra, hogy állják a vendégek rohamát.
Merthogy kezdetét vette a Tirpák fesztivál, melyet idén először rendeztek meg Sóstón.
[Beillesztett cikk: Tirpák ételek, fesztivál és főzőverseny Nyíregyházán]
Szoboszlai Gyula mesterszakács már kora délelőtt a Facebookon tette közzé, a többi között mi mindennel várják standjuknál a vendégeket.
Néha ugyan kapott fentről egy kis égi áldást az érdeklődő közönség, de vétek lett volna otthon maradni, és kihagyni ezeket az ízeket.
Délután kihirdették az eredményt is: a főzőcsapatok közül a Bencs iskola különítménye nyerte az első díjat.
Folytatás vasárnap, amikor egy híján húsz csapat verseng a grillbajnokságban.