Hirdetés

Kész a világzenei nagyszínpad programja

2016.04.12. 12:54

Kész a világzenei nagyszínpad programja

Idén nulladik nap is lesz.

Hirdetés

Hirdetés

A program ezúttal egy nulladik nappal bővül augusztus 11-én, így hat napon át kínál szórakozást a világzene nagyjaival, friss tehetségeivel, visszatérő sztárjaival és kísérletező produkciókkal

– közölték a szervezők kedden.

A Sziget világzenei központja idén is magában foglalja a roma sátrat, az afro-latin-reggae színpadot és a Hungarikum falut. Az idei kínálat megkülönböztetett figyelmet fordít az Európa-szerte hódító Balkan beat és a ska-alapú tánczenék előadóira, de feltűnnek a kísérletező produkciók is. A helyszín az elmúlt két évhez hasonlóan az éjszakai órákban is működik, részben akusztikus jellegű élő zenével, részben nemzetközi világzenei sztár dj-k szerepeltetésével.

A nulladik napon három produkció lesz látható és hallható. Itt lesz napjaink egyik legkeresettebb énekese, a korábbi Grammy-jelölt Buika, aki a flamenco, az afrikai poliritmusok, a dzsessz, a soul és a pop világában egyaránt otthonos. Fellép az indiai szülők gyermekeként San Franciscóban született Rupa Marya, akinél a személyesség és a pörgős bulik összeférnek, és koncertet ad Ilaria Graziano és Francesco Forni folkos-bluesos duója is.

Augusztus 12-től 16-ig a fellépők között lesz a szerb Goran Bregovic a Wedding and Funeral Orchestra élén, jön a húszéves fennállását ünneplő román Fanfare Ciocarlia, az etnopopjával tavaly újjászületett finn Värttinä, a orosz ska klasszikus, a Leningrad, az algériai rai hagyományt forradalmasító Rachid Taha, és az olasz Baro Drom Orkestar, amelynek zenéje a Balkán cigányzenéjének, a klezmernek, valamint az örmény és a salentói muzsikáknak a keveréke.

Szintén koncertet ad a berlini székhelyű, tíz évvel ezelőtt a Django Reinhardt által inspirált gypsy szvingjével feltűnt Django Lassi, a sivatagi blues és a latin popzene elegyét alkotó nyugat-szaharai Aziza Brahim, az "Iraq' n Roll" című dokumentumfilmből is ismert Dudu Tassa and The Kuwaitis Izraelből, a balkáni, a török és a cigányzenék dzsesszes fúzióját játszó Dzambo Agusevi Orchestra, a punkos sanzonokat előadó francia Les Hurlements d'Leo, a nápolyi Enzo Avitabile & Bottari a Scorribanda fúvósaival, a 25 éves fennállását új albummal ünneplő olasz Mau Mau, illetve a klezmert és a latin tánczenét tvisztbe öltő brit supergroup, a Yiddish Twist Orchestra.

Érkezik továbbá a Szigetre két kolumbiai produkció, az elektronikus cumbiát játszó Systema Solar, valamint az LA-33 salsaegyüttes, a kubai dancehall csillaga, a La Dame Blanche, a francia Soviet Suprem, a seattle-i etnorock formáció, a Kultur Shock, ír kocsmapunkjával a spanyol Malasaners, valamint a brit Hackney Colliery Band.

A hazai színtér képviseletében a világzenei nagyszínpad vendége lesz a PASO, a Cimbaliband, Lajkó Félix és az Óperentzia vagy a pécsi Psycho Mutants is.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés