Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kitüntették Nyíregyháza legjobbjait

| 2021. 10. 11. | 18:54:00
A város jövője az ő munkájuktól is függ - fogalmazott a polgármester.
Kitüntették Nyíregyháza legjobbjait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere október 11-én a Városháza dísztermében ünnepélyes keretek között adott át kitüntetéseket 24 kiváló szakembernek. A világjárvány miatt azonban eltekintettek az érintettek méltatásától.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a pandémia miatt korábban nem tudták átadni a kitüntetéseket. A hétfői díjátadón azt is elmondta: a negatív hírek a mai világban méltatlanul elnyomják a jó híreket és azokat a teljesítményeket is, amelyek méltóak az elismerésre. A járványhelyzet a közösségeket is megtépázta.

Azt kívánta a kitüntetetteknek Kovács Ferenc, hogy ugyanolyan lelkesedéssel, szellemiséggel végezzék munkájukat, mint eddig, hiszen a város jövője ettől is függ.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa Margócsy Emil-díj” kitüntetést adományozta három olyan kiváló pedagógus részére, akik egy-egy nyíregyházi köznevelési intézményben munkájukat kiemelkedő eredményességgel végzik.

A kitüntetést Bán Piroska a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója, Csurák Ildikó Júlia a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és Technikum táncpedagógusa, és Karsai Miklós a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium szakmai igazgató-helyettese érdemelte ki.

A város közgyűlése ebben az évben további tíz pedagógus kiemelkedő szakmai tevékenységét ismeri el az „Oktató-Nevelő Munkáért Vietórisz József-díj” kitüntetéssel, amit Hegedűs Mónika Anita a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézmény vezetője, Jurisik Mihályné a Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézmény óvodapedagógusa, Kléninger Lászlóné az Eszterlánc Északi Óvoda nyugalmazott intézményvezető-helyettese, Korcsmár Zoltánné a Gyermekek Háza Déli Óvoda Pitypang Tagintézmény óvodapedagógusa, Bátyiné Nagy Búza Mária Blanka a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanítója, Andó Károly a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Erdélyiné Juhász Eleonóra a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola tanára, Szaniszló Eleonóra a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézmény tanítója, Székelyföldiné Baksa Katalin a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény pedagógusa, Téglásiné Nagy Éva a Jókai Móra Református Általános Iskola tanítója, Cseh Imre a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára, Kovácsné Győri Gabriella a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium tanára, Rubóczki Béla a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgató-helyettese, Tóth Csaba az Északi ASZC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanára, Viraszkó Szilvia a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanára – vehetett át.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a "Nyíregyháza Városért Bencs Kálmán-díjat" a Nyíregyházáért végzett kimagaslóan eredményes tevékenységük elismeréseként három személy részére adományozta. Fintor Károlynénak az Idősügyi Tanács egykori titkárának, Dr. Szabó Saroltának a Sóstói Múzeumfalu tagintézmény igazgatójának, és Onderó Szilárdnak, a Nyírség Könyvtár Alapítvány elnökének.

Felelősségteljes munkája elismeréseként a "Nyíregyháza Város Közbiztonságáért Sztárek Ferenc-díjban Császári Csaba tűzoltó törzszászlós részesült. Nyíregyháza város kulturális életében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül a "Nyíregyháza Város Kulturális Életéért Krúdy-Gyula -díjat Székhelyi Edith festőművész érdemelte ki. A Közgyűlés kimagasló munkája elismeréseként az "Együtt-Egymásért Burger Istvándíj" kitüntetést Gurbán Csaba rendőrszázados részére adományo

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés