Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: rántott kelkáposzta

| 2019. 01. 04. | 10:56:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: rántott kelkáposzta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

1-2 kis fej kelkáposzta
sajt
szeletelt parizer (vagy bármilyen más felvágott)
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa (pikáns íze lesz, ha fűszeres morzsát használunk)

Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk, majd egyenként forró vízbe dobjuk, pár percig főzzük, majd a vízből kivéve jól lecsöpögtetjük.

A sajtot kisebb hasábokra daraboljuk, a szeletelt parizert felezzük. Előbb a sajtot tekerjük a parizerbe, majd ezzel megtöltjük a kihűlt kelkáposztaleveleket (mintha káposztát töltenénk). A töltött leveleket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Rizzsel, krumplipürével, hasábburgonyával tálaljuk, ilyenkor tartármártást is kínálunk hozzá, lehet feltét főzelékhez, vagy, mint képünkön, majonézes burgonyasalátával fogyasztjuk.

A legkisebb leveleket, amelyeket tölteni már úgyse tudnánk, hagyjuk a fejen, daraboljuk fel, sós vízben főzzük puhára, szűrjük le. Mikor kihűlt, adjunk hozzá tojást, vízbe áztatott, majd kinyomkodott szikkadt zsemlét, reszelt hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és készítsünk belőle fasírtot.

Jó étvágyat kíván: Cseka

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés