Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Módosította a költségvetést Mátészalka polgármestere

| 2020. 05. 14. | 22:21:00
A változásokat videóüzenetben jelentette be.
Módosította a költségvetést Mátészalka polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt módosította Mátészalka költségvetését Hanusi Péter. A polgármester ezt a közösségi oldalán közzétett Facebook-üzenetben jelentette be.

Előrebocsátotta: továbbra sincs pozitívan visszaigazolt koronavírus fertőzött mátészalkai lakos. Tizennyolcan vannak járványügyi eljárás hatálya alatt, 17-en külföldről tértek haza, egy ember egészségügyi megfigyelés alatt áll.

A koronavírus veszélyhelyzet gazdasági hatásokkal is jár, ezért indokolt a jelenlegi költségvetés módosítása, a kiadások csökkentésével, szigorú létszámgazdálkodás bevezetésével - sorolta a városvezető, aki hozzátette: szigorú dologi beszerzési korlátot vezetett be, 20 ezer forint feletti vásárlásnál pénzügyi irodavezetői és polgármesteri engedély szükséges.

  • Május 4-től a települési képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját elvonták, ehhez igazodva az illetményük 15 százalékát jelentő költségtérítés veszélyhelyzeti számlára utalását vállalta Hanusi Péter az alpolgármesterekkel együtt.
  • Számolni kell a gépjárműadó elvonás önkormányzatot érintő részével, és a helyi iparűzési adó mértékének csökkenésével is különböző verziók szerint.
  • A közfoglalkoztatásban résztvevők keretszámát 50 fővel növelték meg, ezzel is ideiglenes elhelyezkedési lehetőséget biztosítva azok számára, akik elveszítették munkahelyüket a pandémia miatt.
  • Ezen a héten már minden 30 év feletti mátészalkai lakcímmel rendelkező lakos kapott maszkot az önkormányzattól.
  • A fejlesztések a tervezett ütemben haladnak, támogatást nyert az új bölcsődei pályázat és a Zöldfa úti- Meggyesi úti körforgalom pályázata is.
  • A héten az enyhítésekkel párhuzamosan megnyíltak a sportparkok és május 14-ével a játszótereket is megnyitották. A szabályokról a városi honlapján tájékoztatnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés