Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három határt kötne össze a Záhonyt is érintő gyaloghíd

| 2020. 05. 19. | 15:04:00
Kerékpárral is járható majd.
Három határt kötne össze a Záhonyt is érintő gyaloghíd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Záhony és a Tisza szlovák oldalán fekvő Kistárkány (Malé Trakany) együtt pályázott gyalogos-kerékpáros híd tanulmánytervének elkészítésére. Az elkészült terv alapjául szolgál majd egy későbbi pályázattal megvalósítható híd megépítésre - közölte közösségi oldalán Helmeczi László.

Záhony polgármestere azt is megosztottA: a terv a műszaki megoldásokat, megvalósítási helyszíneket javasol.

Ezzel a híddal összekapcsolhatjuk Felső-Bodrogköz és Felső-Szabolcs térségét, így egymást erősítve tehetjük vonzóvá gazdasági, természeti és turisztikai értékeinket

írta.
 

Tervezik egységes gyalogos és kerékpáros túra utak kialakítását, szállás és vendéglátó kapacitások bővítését, közös kulturális programok megvalósítását a két térségben.

Most még a Hármas határnak csak két oldalán tudnak tervezni, de Záhony első embere bízik benne, hogy hamarosan Ukrajna is bevonható a közös projectekbe.

A koncepciónak a része a jelenleg megvalósítás alatt álló záhonyi „3-as Határ túraút”.

Már túl vagyunk az álmokon, a konkrét tervezéshez és a tettekhez még keressük az anyagi forrásokat. Addig is apró lépésekkel egyre közelebb kerülünk a céljainkhoz - tette hozzá végezetül a polgármester.

A közelmúltban a záhonyiak is részt vettek a tiszai ártéren húzódó, "3-as Határ túraút" útvonalának kialakításában. Eltakarították az útból a kidőlt fákat, összegyűjtötték a szemetet, esőházat építettek. A mintegy 2 kilométeres túraútvonal már rendelkezésére áll a pihenni vágyóknak.

[Beillesztett cikk: Rendbe szedték a záhonyi sétányt]

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés